Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

U NEUMU ODRŽANA PRVA NACIONALNA RADIONICA U OKVIRU DRINKADRIA PROJEKTA

U NEUMU ODRŽANA PRVA NACIONALNA RADIONICA U OKVIRU DRINKADRIA PROJEKTAPrva BiH Nacionalna radionica u okviru DRINKADRIA projekta „Networking for drinking water supply in Adriatic region“ /“Umrežavanje za sigurnu vodoopskrbu u Jadranskoj regiji“ održana je u petak, 06.06.2014. godine u hotelu „Sunce“ u Neumu.

Partneri iz BiH, Institut za hidrotehniku Sarajevo (HEIS) i J.P. “Komunalno” d.o.o. Neum, zajedno su organizirali prvu od radionica na nacionalnoj razini s ciljem okupljanja i upoznavanja zainteresiranih strana sa projektom, do sada realiziranim i planiranim projektnim aktivnostima, te pozivom zainteresiranim stranama da se uključe u projekt, u smislu međusobne razmjene iskustva vezano za problematiku prekograničnog upravljanja vodnim resursima i vodovodnim sustavima kao i korištenja rezultata projekta u svom budućem radu.

Kako je cilj projekta razvijanje strategija i procedura za  sigurnu prekograničnu vodoopskrbu, upravljanje vodnim resursima u prekograničnom kontekstu uzimajući u obzir klimatske promjene i specifični socio-ekonomski kontekst regije, te ulaganje značajnih resursa u unaprjeđenje sustava vodoopskrbe,  na radionici su sudjelovale zainteresirane strane iz Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Hrvatske vode, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ, Ministarstvo gospodarstva  ZHŽ, Agencija za vodno područje Jadranskog mora, Fond za zaštitu okoliša HNŽ, INTEGRA Mostar, Vodovod Dubrovnik d.o.o., Općina Tomislavgrad, Vodogradnja d.o.o. Tomislavgrad, Općina Grude, Općina Ravno, Općina Neum,  J.P.Komunalno d.o.o. Grude, J.K.P. Čapljina, Metković d.o.o. za vodoopskrbu i odvodnju otpadnih voda,stručni suradnik u oblasti zaštite voda prof. Ivan Antunović, te domaćini HEIS i J.P.Komunalno Neum, sudionici su radionice koja je donijela brojne preporuke i prijedloge, omogućila razmjenu informacija i iskustava te međusobno upoznavanje stručnjaka koji se bave ovom problematikom.

Projekt DRINKADRIA sufinanciran je sredstvima Europske unije kroz program IPA Adriatic Cross Border Cooperation 2007–2013.

U projekt su uključene partnerske institucije iz zemalja Jadranske regije: Italija, Slovenija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Srbija, Albanija i Grčka.

{rokbox album=|drinkadria2014| title=|U NEUMU ODRŽANA PRVA NACIONALNA RADIONICA U OKVIRU DRINKADRIA PROJEKTA| thumbcount=|7|}images/vijesti/2014/adria/*{/rokbox}


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/infoneum/public_html/neum.ba/wp-includes/functions.php on line 4757