Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

U NEUMU ODRŽANO OTVORENO PRVENSTVO U LOVNOM STRELJAŠTVU

U NEUMU ODRŽANO OTVORENO PRVENSTVO U LOVNOM STRELJAŠTVUNeum je u subotu bio domaćin Otvorenog prvenstva Lovačkog saveza Herceg Bosne u lovnom streljaštvu. Natjecanje je otvorio načelnik Općine Neum dr. med. Živko Matuško koji se prigodnim riječima obratio svim nazočnima ističući svoju podršku ovakvim manifestacijama, te na kraju poželio strijelcima dobar uspjeh.

Natjecanje je počelo u 09:00h , a sudjelovalo je 8 ekipa, i 36 strijelaca. Ekipe su, osim domaćina iz Neuma, stigle iz Čapljine, Mostara, Čitluka, Širokog Brijega, Gruda i Kiseljaka. Zbog elementarne nepogode koja je ovih dana zahvatila Bosnu i Hercegovinu, na natjecanje nisu stigle ekipe iz Posavine.

U ekipnom natjecanju prvo mjesto osvojili su domaćini Lovačka udruga Jadran Neum, drugo mjesto Lovačko društvo Mosor Široki Brijeg, a na trećem se mjestu plasiralo Lovačko društvo Jarebica Mostar. U pojedinačnom natjecanju kao najbolji se iskazao Ivica Bačić, također iz Neuma.

Nakon samog natjecanja, uslijedio je zajednički ručak i druženje, jer kako ističe tajnik Lovačkog saveza Herceg Bosne Ivica Lučić, ova natjecanja imaju i veliku prijateljsku dimenziju budući da se svi strijelci poznavaju već dugi niz godina.

Domaćini zadovoljni

Predsjednik LU Jadran Neum, Ivica Bačić, ističe kako su zadovoljni odazivom natjecatelja, samim tokom natjecanja, a posebno postignutim rezultatima i osvojenim 1 mjestom. Inače, domaćin ovog natjecanja Jadran Neum, koji je dobro organiziran po pitanju lovnog streljaštva, ima dobre strijelce, dobru streljanu i tradiciju ovoga sporta. Udruga broji od 120 do 150 aktivnih članova.

Masovnost i kvaliteta

Lovački savez Herceg Bosne ima 45 članica, oko 9 000 lovaca i pokriva prostor od Neuma do Orašja. Tradicionalno organizira streljačka natjecanja, te jako puno ulaže u streljaštvo, i u taj segment lovstva. Kako navodi tajnik saveza Ivica Lučić : „Cilj nam je masovnost, ali i kvaliteta.“ „Lovački savez Herceg Bosne ima uspješne strijelce, koji sudjeluju i osvajaju međunarodne streljačke turnire, a neki od njih su čak ispunili i olimpijske norme. Ponosni smo na te vrhunske ljude, njihove uspjehe, jer su to i naši uspjesi.“- kazao je Lučić.

{rokbox album=|lovci2014| title=|U NEUMU ODRŽANO OTVORENO PRVENSTVO U LOVNOM STRELJAŠTVU| thumbcount=|4|}images/vijesti/2014/lovci1/*{/rokbox}