Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Dogovorena intenzivnija suradnja između Neuma i Dubrovnika

Dogovorena intenzivnija suradnja između Neuma i DubrovnikaNačelnik općine Neum, dr. Živko Matuško održao je radni sastanak s predstavnicima grada Dubrovnika, predvođenih Milanom Perićem pročelnikom Odjela za poduzetništvo, turizam i more. Sastanak je održan prvenstveno zbog razgovora oko suradnje Neuma i Dubrovnika, te svih pitanja vezanih uz bolju suradnju ova dva grada i regije.
Razgovaralo se o mogućem turističkom povezivanju na jedan konkretniji način, prezentirane su mogućnosti zapošljavanja i produbljivanja prekogranične suradnje za trošenje sredstava EU fondova, preko raznih projekata.

Turistička zajednica grada Dubrovnika  prezentirala je svoje aktivnosti, te se razgovaralo o nedostatku TZ Neuma, njenom značenju za jedan turistički grad kao što je Neum.
TZDubrovnik  je također prezentirala svoj rad na primjeru Neuma, te ukazala na nedostatke, prednosti i one stvar koje bi se trebale još razvijati. Također se razgovaralo o mogućnosti zapošljavanja, stručnih ljudi, ponajprije u turizmu.
Na sastanku su ispred općine Neum bili: Načelnik dr. Živko Matuško, Predsjednik OV Mirko Pavlović, pomoćnici načelnika Josip Njavro, i Vicko Jogunica.
Dubrovačko izaslanstvo činili su: Milan Perić pročelnik Odjela za poduzetništvo, turizam i more,iz  Turističke zajednice Božo Burić, Siniša Žakula, gospodarstvenici Dubrovnika Ivan Prce i Mato Previšić, Ispred Zavoda za zapošljavanje p.o. Dubrovnik Dasen Jasprica.
Na kraju sastanka rečeno je kako će se ova dva grada intezivno uključiti u međunarodnu suradnju, na svim mogućim područjima. U dogledno vrijeme dogovoreno je osnivanje agencije ili udruge koja će se baviti povezivanjem i unapređivanjem ove dvije regije, kao i intenzivnije održavanje ovakvih ili sličnih sastanaka.

Anđelko Maslać

{rokbox album=|Dbk2013| title=|Dogovorena intenzivnija suradnja između Neuma i Dubrovnika| thumbcount=|9|}images/vijesti/2013/dbk/*{/rokbox}