Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Izgradnja ceste iz Neuma prema untrašnjosti BiH, pođe pa stane

Izgradnja ceste iz Neuma prema untrašnjosti BiH, pođe pa staneNakon raznih sastanaka o prometnom povezivanju Neuma s ostatkom matične države, ništa se konkretno nije dogovorilo. Načelnik općine Neum, dr. Živko Matuško nakon bezbroj  dopisa prema većim institucijama čeka konkretan odgovor o gradnji spomenute ceste, koja za Neum život znači.

Danas je u općini Neum održan sastanak o primopredaji trase izgradnje Magistralnog puta M 17.3 Buna – Neum, za dio dionice Kiševo – Broćanac, poddionica ( P142 do tunela Oštrovac). Na sastanku su bili nazočni načelnik općine Neum dr. Živko Matuško sa svojim pomoćnicima, Predsjednik OV Neum Mirko Pavlović, predstavnici JP Ceste F BiH Sarajevo, Integra Mostar kao nadzor radova i HP Investing Mostar kao izvođač radova. Na navedenoj poddionici buduće magistralne ceste ukupno je sklopljen 31 sporazum, isplaćena je naknada za zemljište. Nakon odrađene dokumentacije na navedenoj trasi u posjed se uvodi korisnik eksproprijacije JP Ceste F BiH, i samim time izvođač može nastaviti s radovima.

„Nadam se napretku, jer svi radovi do sada teku sporo, znamo kako je Neum izoliran od unutrašnjosti, svog zaleđa, a tako i ostatka naše države. Izgradnja ove ceste provodi se u razdobljima, bez nekog konkretnog napretka. Moramo biti svjesni situacije u kojoj su se našli stanovnici Neuma ulaskom Hrvatske u Europsku uniju. Trebamo dati sve od sebe, kako bi se ova cesta uradila u što kraćem roku, s tim da glavni projekt ne zaobilazi naša sela, a priključci za svako selo trebaju biti na vrijeme planirani. Iako se u zadnje vrijeme raspravlja o pravcima povezivanja, cesta za Stolac ili Čapljinu, Neum ne želi obećanja nego konkretne stvari i zaključke“ rekao je načelnik dr. Živko Matuško.

                                    Načelnik općine Neum
                                    Dr.med. Živko Matuško

{rokbox album=|cesta2013| title=|Izgradnja ceste iz Neuma prema untrašnjosti BiH, pođe pa stane| thumbcount=|5|}images/vijesti/2013/ceste1/*{/rokbox}