Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

HRK Neum organizirao akciju čišćenja podmorja

HRK Neum organizirao akciju čišćenja podmorjaRonioci Hrvatskog ronilačkog kluba (HRK) “NEUM” jučer su organizirali eko akciju čišćenja neumskog podmorja od raznog otpada koji je dospio u more nebrigom čovijeka. Akcija je provedena na neumskim plažama „Poštari i Bad”. U nekoliko sati svoga rada ovi vrijedni ronioci iz mora su izvadili zaista veliku količinu raznog krupnog i sitnog otpada.

Svake godine Hrvatski ronilački klub ”Neum” organizira ovakve i slične akcije, a ova je bila prva ove godine. Iza HRK “Neum” sada je već više od 30 eko akcija, u kojima nastoje pored brige o moru, upozoriti nesavjesne pojedince o važnosti očuvanja mora i okoliša, te ih pokušati ekološki osvijestiti. Pored HRK “Neum”, svoj doprinos za čišće i sigurnije podmorje, a pomoć svojim kolegama, dali su i vrijedni ronioci iz Hercegovine i Dalmacije.  

Akcija je organizirana u jednom zajedničkome cilju, očuvanju najvrjednijeg bogatstva, koji je preduvjet za turizam, opstanak i razvoj Neuma. Izazovan je Neum mnogima po ljepoti i čistoći svoga mora koje se odlikuje dugim i toplim ljetima i kratkom i blagom zimom, te pripada u red primorskih mjesta s najvećim brojem sunčanih dana.

„Stanovništvo Neuma pretežno živi od turizma i turističkih djelatnosti, a kako bi Neum prikazali u najboljem svjetlu našim turistima, ovakve i slične akcije su uvijek dobrodošle“, rekao je pokrovitelj ove vrijedne eko akcije načelnik općine Neum, dr. Živko Matuško!

Anđelko Maslać

{rokbox album=|ronioci2013| title=|HRK Neum organizirao akciju čišćenja podmorja| thumbcount=|9|}images/vijesti/2013/eko_akcija/*{/rokbox}