Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Na velikom turniru u rukometu, Neumu 3 mjesto

Na velikom turniru u rukometu, Neumu 3 mjestoHrvatski rukometni savez i Rukometna škola Karlovac, proteklog su vikenda organizirali 13. turnir Hrvatske u mini i super mini rukometu za dječake i djevojčice u Karlovcu.
Super mini rukomet za dječake i djevojčice rođene 2003. godine i mlađe, održao se u 3 sportske dvorane: sportskoj dvorani Osnovne škole Grabrik u Karlovcu, sportskoj dvorani Osnovne škole Dragojle Jarnjević i u Školskoj športskoj dvorani Mladost u Karlovcu.

Na ovom turniru, u mini i super mini rukometu nastupili su i neumski rukometaši. U velikoj konkurenciji, ekipa Neuma je svojim zapaženim i dobrim igrama osvojila  treće mjesto. Ekipa  Neumljana je odigrala 8 utakmica na turniru, od toga upisala 7 pobijeda, te  1 izgubljenu utakmicu. Osim velikog rezultata, odlične igre, timskog duha, i naravno svih pohvala, valja spomenuti, kako je ova ekipa dobila još priznanja, time što je Ante Bačić uvršten u najbolju petoricu ovoga turnira.

Pohvale ovom velikom rezultatu stižu sa svih strana, koji bi im trebao biti daljnji poticaj, u  vježbanju i treniranju, jer su se ovim velikim rezultatom u to i uvjerili.
Neumljani su igrali u sastavu: Ivan Milanović, Ivan Matuško, Ivan Bogdanović, Bartul Lovrić, Mateo Gustin, Josip Balić, Ivan Glavinić, David Glavinić, Peter Bačić i Ante Bačić. Ekipu je trenirao i vodio prof. Nikica Lovrić.

Da rezultat nije loš, s obzirom na sve uvijete i nedostatke, potvrđuje i činjenica kako je ekipa Neuma, jedna od rijetkih iz ovog južnog  dijela koja je igrala na ovom turniru i osvojila ovo zapaženo treće mjesto na tako jakom i dobro organiziranom turniru.  

Načelnik općine Neum dr. Živko Matuško, organizirao je prijem za male rukometaše, čestitavši im na velikoj pobjedi, uz ohrabrenje, obećao je i bolju organizaciju, te  više novčanih sredstava za daljnji rad i napredak ovih mališana željnih dokazivanja i uspjeha. “Neum zasigurno ima perspektivan rukometni podmladak koji će nas zajedno sa svojim trenerom iznenaditi novim sportskim rezultatima”,  zaključio je na kraju načelnik Matuško.

Anđelko Maslać

{rokbox album=|rukometasi2013| title=|Na velikom turniru u rukometu, Neumu 3 mjesto| thumbcount=|3|}images/vijesti/2013/rukometasi/*{/rokbox}