Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

U izradi nova „Strategija razvitka općine Neum 2014. – 2024.”

U izradi nova „Strategija razvitka općine Neum 2014. - 2024."Na sastanku održanom u prostorijama općine Neum, načelnik Živko Matuško, kao nositelj izrade strategije razvitka općine Neum 2014. – 2024., upoznao je nazočne s ovim zahtjevnim projektom. Prve korake, tj. pripremni dio izvodit će se tijekom veljače, s tim da se u narednim danima imenuje Općinski razvojni tim, koji će zapravo biti nositelj čitavog ovog projekta izrade strategije, naravno uz mnoge druge vanjske suradnike.

Strategija će prvenstveno biti rezultat zajedničkog istraživanja svih relevantnih komponenti, koje jedna strategija mora sadržavati.

Svojim specifičnim položajem i izlazom na more, te turizmom kao osnovnom granom kroz koju će se i raditi, odnosno usmjeravati strategija, općina Neum svakako ima svoje određene prednosti, koje se moraju prepoznati i predvidjeti u izradi ove strategije.

Uzimajući u obzir, analizu sadašnjeg stanja, infrastrukturu, gospodarstvo, društvene djelatnosti, te lokalnu samoupravu i proračun, posebno će se gledati i na prostorno uređenje, graditeljstvo, urbanizam i zaštitu okoliša, kao i na sve mjesne zajednice kao nositelje razvoja zaleđa općine.  

Strategija će predstavljati najbolja i najkvalitetnija riješenja,  prema potrebama stanovnika, njihovim društvenom i osobnom standardu.  Strategija razvitka općine Neum 2014. – 2024., predstavljat će glavni razvojni dokument, s kojim će se usmjeriti razvoj  općine koji će se temeljti na turizmu i drugim pratećim djelatnostima.

Anđelko Maslać

{rokbox album=|strategija2013| title=|U izradi nova „Strategija razvitka općine Neum 2014. – 2024.”| thumbcount=|2|}images/vijesti/2013/strategija1/*{/rokbox}