Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Prosvjed u Hutovu zbog poplavljenog Popova polja

Prosvjed u Hutovu zbog poplavljenog Popova polja Stanovnici MZ Hutovo, organizirali su mirni prosvjed kod jezera Vrutak, zbog poplavljenog Popova polja. Polje pod vodom , problem koji je zadnjih nekoliko godina postao velika noćna mora za ljude ovoga kraja. Nekolike stotine hektara obradivog zemljišta, na kome su nasadi voća i povrća, plantaže jabuka, bresaka i vinove loze,  zemlja visoke kvalitete, klima odlična, a sada se može vidjeti samo voda, zapravo jezero, koje se naglo povećalo. Nitko nije odgovoran, štete milijunske a ljudi ogorčeni.

Iz toga razloga stanovnici Hutova i okolnih mjesta organizirali su mirni prosvjed, kako bi ukazali na ovaj ne tako mali problem. Odgovorne institucije baš i nemaju sluha kako bi našle neko povoljno rješenje.

Elektroprivreda Republike Srpske, nekontrolirano ispušta vodu iz akumulacija u slijevu rijeke Trebišnjice, a Elektroprivreda HZ HB zbog velikog dotoka vode ne uspijeva sve pretvoriti u električnu energiju, uslijed čega najveću štetu imaju poljoprivrednici.

Skupu su nazočili načelnik općine Neum Živko Matuško i načelnik općine Ravno Andrija Šimunović.

Mirni prosvijed je tek početak, a ići će se i na blokade prometnica, ako to bude potrebno ili ako odgovorne institucije nastave ignorirati naše zahtjeve, poručili su ovi ogorčeni poljoprivrednici.  

Anđelko Maslać

{rokbox album=|hutovo2013| title=|Prosvjed u Hutovu zbog poplavljenog Popova polja| thumbcount=|5|}images/vijesti/2013/hutovo/*{/rokbox}