Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Neumsko naselje Kamenice priključene na gradsku vodovodnu mrežu

Neumsko naselje Kamenice priključene na gradsku vodovodnu mrežu   Početkom 2012 godine, točnije u siječnju izvršen je tehnički prijem ovog projekta – izgradnje vodovodne mreže za Kamenice, vodovod „Neum – Jazine – Kamenice“ u dužini od 1580 metara, sa pratećom hidrostanicom. Radovi su izvedeni sukladno važećoj projektnoj dokumentaciji i standardima od strane izvođača radova, tako da Povjerenstvo za tehnički prijem nije naišlo ni na jednu ozbiljnu pogrešku na okončanom projektu.

Stanovnici naselja Kamenice u Neumu s velikim su oduševljenjem dočekali otvaranje vodovodne mreže da bi svoje objekte priključili gradskom vodovodu. Najstariji stanovnik Kamenica Mišo Krmek, s načelnikom općine Neum dr. Živkom Matuškom, svečano je otvorio vodovodnu mrežu za naselje Kamenice. U svom kratkom govoru Mišo Krmek se zahvalio svim nazočnim na dolasku, i rekao: „Ono što ste obećali, to ste i izvršili. Ovo djelo rada vodovoda Jazine-Kamenice, njegovo puštanje u upotrebu, stanovnicima Kamenica puno znači te se zahvaljuju svim dobročiniteljima, načelniku dr. Živku Matušku, Općinskom vijeću Neum, Komunalnom Neum i radnicima koji su izvodili radove, sada želimo svim onima koji su ovu vodu pili, živi i zdravi bili.“

„Ukupna vrijednost radova na ovom projektu iznosila je oko 196 tisuća KM, projekt je financiran od strane Fondacije za održivi razvitak „Odraz“ Sarajevo, zatim Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede HNŽ Mostar  te Općine Neum. Zbog značaja vodoopskrbnih projekata za općinu Neum, Općina Neum će i dalje tražiti donatorska sredstva od drugih razina vlasti, te na temelju dobivenih sredstava ići u ovakve i slične projekte vodoopskrbe svojih naselja“, rekao je načelnik Općine Neum, dr. Živko Matuško, te se zahvalio svim stanovnicima Kamenica koji su nesebično pomagali Načelniku i njegovim pomoćnicima. Načelnik se zahvalio i JP Komunalno Neum i Elektro Neum, svim ljudima dobre volje koji su pomogli realizirati ovaj projekt.
Direktorica JP Komunalno Neum, Ljuba Goluža, čestitala je stanovnicima te im poželjela dug život uz puno zdravlja, da uživaju u narednom razdoblju, uz što veću potrošnju vode na Kamenicama, što bi značilo povećanje broja stanovnika. Prigodni domjenak nakon otvaranja vodovoda bio je u obiteljskoj kući Nike Šanje.

Anđelko Maslać

{rokbox album=|kamenice2012| title=|Neumsko naselje Kamenice priključene na gradsku vodovodnu mrežu| thumbcount=|6|}images/vijesti/2012/vodovod/*{/rokbox}