Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Svečana sjednica OV Neum

Svečana sjednica OV NeumSvake godine, u sezoni, Neum kao jedini primorski grad u našoj državi, može se pohvaliti sa svojim kulturnim ljetom! Posebno svečano i lijepo bude pred dan Općine i blagdan Gospe od zdravlja! Tada se posebno u Neumu pripremi niz kulturno – zabavnih manifestacija. Povodom Dana općine Neum i Blagdana Gospe od zdravlja u Neumu je danas održana svečana sjednica OV Neum. Nakon Memorijalnog vaterpolo turnira, Međunarodne regate lađa, Večeri hrvatskog folklora, Etnofesta, Turnira u nogometu, na red je došla i svečana sjednica, na kojoj su bili prisutni predstavnici zakonodavne i izvršne vlasti susjednih općina i županija kako iz BiH tako i iz susjedne nam Republike Hrvatske.

Predsjednik OV Neum, Mirko Pavlović otvorio je svečanu sjednicu, te na samom početku pozdravio nazočne, a posebno uvažene goste, prestavnike udruga proizašlih iz Domovinskog rata, Crkvene predstavnike te stranačke dužnosnike: Nikolu Dobroslavića – župana Dubrovačko-neretvanske županije, Mladena Boškovića – ministra zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a i dopredsjednika HDZ BiH, Andru Vlahušića – gradonačelnika Dubrovnika, Smiljana Vidića – načelnika općine Čapljina, Smiljana Mustapića – načelnika općine Slivno-Ravno, Milana Perića – pročelnika ureda za poduzetništvo i turizam grada Dubrovnika i predsjednika Zavičajne udruge Neumljana u Dubrovniku, te ostale nazočne.

Izvješće u povodu obilježavanja Dana općine Neum i Blagdana Gospe od zdravlja podnio je načelnik općine Neum dr. Živko Matuško, te je iznio sve razvojne, gospodarske, kulturne, sportske i ostale događaje koji su obilježili razdoblje od protekle sjednice OV-a do ove današnje.

Također, nazočnim su se obratili i Andro Vlahušić – gradonačelnika Dubrovnika, Nikola Dobroslavić – župan Dubrovačko-neretvanske županije, Mladen Bošković – ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a i dopredsjednika HDZ BiH, Milan Perić – pročelnik ureda za poduzetništvo i turizam grada Dubrovnika i predsjednika Zavičajne udruge Neumljana u Dubrovniku, uz čestitku za dan općine, zahvalili se na dobroj suradnji, koja će se u budućnosti i nastaviti, poručili su govornici.

U kulturno-zabavnom dijelu programa nastupili su ženska klapa „Neum“ i Marin Previšić.

Na završetku sjednice položeni su vijenci na Spomen križu poginulim hrvatskim braniteljima a nakon toga svi uzvanici nastavili su zajedničko druženje uz ručak u dvorani hotela Neum.

Anđelko Maslać

{rokbox album=|danopcine2012| title=|Svečana sjednica OV Neum| thumbcount=|14|}images/vijesti/2012/dan_opcine/*{/rokbox}