Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Etnofest Neum 2012.

Etnofest Neum 2012.Još jedna uzbudljiva večer u Neumu. Nakon brojnih manifestacija na red je došao 17. po redu Etnofest. Da je u Neumu sinoc bilo zanimljivo, te da je ovaj festival prerastao u nešto prepoznatljivo i orginalno, svjedoči i sama činjenica da je plaža hotela Zenit bila prepuna posjetitelja. Nakon ovog susreta, mogli su se čuti i komentari, znakovi podrške i riječi pohvale, za još jedan dobro organiziran i posjećen festival, festival koji već godinama Neum prikaziva kao odličnu destinaciju kako za odmor, tako i zabavu. Već se s nestrpljenjem čeka i idući festival, koji će vjerovatno premašiti sve ove do sada, jer iduće godine, Etnofest Neum upisat će 18 godinu postojanja i time postati „punoljetan“.

Na početku, nazočne je pozdravio načelnik općine Neum dr. Živko Matuško i rekao: „Večeras otvaramo 17 po redu Etno festival, i ovom prilikom pozdravljam sve goste, izvođače, organizatore, predstavnike medija i moje drage Neumljane. Večeras ovdje s obale Jadrana, s plaže hotela Zenit nek se zaori dobra glazba. Što više i što šire nek prenosi poruku mira, ljubavi i zajedništva. Želim vam ugodnu večer i dobru zabavu“.

Voditelji Tea Kuzmanić i Mario Sedmak upoznali su okupljene posjetitelje s programom, te najavili izvođače, njih dvadeset i jedno i ovog puta ostavili su neizbrisiv trag i lijepe uspomene na ovaj festival.

Ove godine nastupili su: Maja Šuput & Mate Bulić, Livio Morosin, Teška Industrija, Željko Krušlin Kruška, Ivana Banfić, Trio Gušt, Dražen Žanko, Blanka Došen, Mario Rucner, Slavonski Dukati, Dario Plevnik i Kud Tamburica Velimirovac, Matea i Gospar Marko Majkovica, Ine Tadić i Hercegovački Bećari, Širokobriješki Dukati, Dariva Feat. Blajke, Veljko Rašić, Ženska Klapa Izvor i Karlo Miličević, Pero Križanović, Domaći, Cima i Sinovi Zagore, Zdenko Damjanović i Hkud Blaćani Biograci.

Završetak festivala, nije značio i kraj druženja, ljetna bašta hotela Zenit bila je skoro pa i malena za sve uzvanike i goste koji su prenijeli pozitivnu atmosveru s festivala, te uz pjesmu, ples i druženje uživali do sitnih jutarnjih sati, te najavili dobar program i za iduću godinu, 18. Etnofest Neum.

{rokbox album=|etnofest2012| title=|Etnofest Neum 2012.| thumbcount=|20|}images/vijesti/2012/etnofest/*{/rokbox}