Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Međunarodna regata lađa Klek – Neum

Međunarodna regata lađa Klek – Neum Osim što je jedini grad u našoj državi koji je na moru, Neum se od jučer može pohvaliti i kao jedini grad, koji organizira Međunarodnu regatu lađa. Kad krene sezona i ljetne vrućine, tako kod nas u  Neumu krenu i kulturno – zabavne manifestacije, krene Neumsko kulturno ljeto. Tako se ove godine, možemo pohvaliti i novim projektom, još jednim zanimljivim događajem,  „Međunarodnom regatom lađa“.

Sama ideja, te organiziranje ove zanimljive manifestacije, pošla je kako bi se obogatio program Neumskog kulturnog ljeta, kako bi se privuklo što više ljudi na druženje, te kako bi se još i više produbila suradnja Neuma s okolnim mjestima susjedne nam Republike Hrvatske.

Udruga lađara „Neum“ i Udruga „Baština Neretve“ Opuzen, bili su pokretači ovog hvale vrijednog i zanimljivog događaja. Događaja koji je primamio mnoge gledatelje, promatrače, navijače, kako na samom moru, tako i na cijeloj Neumskoj obali.

Na prvoj regati nastupili su: Gusari Komin, Žrnovski Galijoti, Opuzen, Neum, Čeljevo, Troja Gabela, Donjani donji, Gospa Karmelska, Sveti Roko Podrujnica, Gusarice Metković, Veterani 4.gbr i Domagojevi gusari-Vid.

S velikom nervozom i nemirnim morem, na regatu dugu 10 km sa starta u Kleku u 18:00 sati,  nestrpljivo je čekalo 12 prijavljenih ekipa. U tome napetom vremenu iščekivanja, i sudačkog znaka za polazak, svi smo komentirali, i hrabrili naše veslače da što prije stignu na cilj.

Cilj, plaža hotela Zenit, gdje je nakon proglašenja pobjednika izveden i kulturno-zabavni program.

Pobjednici prve Međunarodne regate su Gusari Komin, drugo mjesto osvojili su Žrnovski galijoti a treće ekipa Sv. Roko Podrujnica.  Ovim ekipama podijeljene su medalje i pehari.
Pokrovitelji ovog događaja bili su župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić,  predsjedatelj Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, općina Neum i mnogi drugi.

{rokbox album=|regata2012| title=|Međunarodna regata lađa Klek – Neum | thumbcount=|23|}images/vijesti/2012/regata/*{/rokbox}