Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

JADRAN Neum pobjednik III. Memorijalnog vaterpolo turnira ”Ivica Bačić”

JADRAN Neum pobjednik III. Memorijalnog vaterpolo turnira ''Ivica Bačić''U Neumu se 15. i 16. Kolovoza održao III. Memorijalni vaterpolo turnir ”Ivica Bačić” u spomen na osnivača vaterpola kako u Neumu tako i u Bosni i Hercegovini – Ivicu Bačića. Na turniru su osim domaćina Jadrana sudjelovali VK Cavtat, Slavia Prag i Češka juniorska reprezentacija. Nakon polufinalnih susreta u srijedu 15.08. između HVK Jadran Neum i čeških juniora te Slavije Prag i Cavtata, kao pobjednici su izišli Neumljani i Cavtaćani te se plasirali u finale.

U četvrtak su se za 3. Mjesto borile poražene polufinalne ekipe – Slavia Prag i Češka juniorska reprezentacija, a bolji su bili igrači Slavije Prag i tako osvojili brončane medalje.

Nakon toga je uslijedilo vrlo zanimljivo finale između domaćina i Cavtata koji je bio pobjednik I. Memorijalnog turnira ”Ivica Bačić”. Uz dosta lijepih golova te zanimljivih akcija pobjedu Jadrana je pogotkom za 13:11 u posljednoj minuti susreta potvrdio Mario Bačić. Iako su igrači Cavtata vodili nakon prve četvrtine sa 4:2, već u drugoj četvrtini je uslijedio preokret Jadrana i preuzimanje vodstva koje nisu ispuštali do kraja utakmice. Na kraju utakmice počelo je veliko slavlje domaćih igrača pa je i trener Vržina završio obučen u plivalištu. Bila je to treća sreća za Neumljane budući da su do sada 2 puta poraženi u finalu ovoga turnira.

Predsjednik Općinskog vijeća Općine Neum, Mirko Pavlović, nakon utakmice je uručio pehare i medalje za najbolje momčadi i najbolje pojedince. Trofej za fair play je dobila juniorska reprezentacije Češke, najbolji strijelac je sa 11 postignutih pogodaka u 2 utakmice bio Lukiš Nezlyba iz Slavije Prag. Najbolji vratar turnira je Josip Njavro iz Jadrana, a iz pobjedničke momčadi je došao i najbolji igrač turnira – Ivan Bebić.

Na turniru je bila dobra posjećenost, a nakon njega Neumljani se okreću prvenstvenim obavezama gdje ih za vikend očekuje dvokolo protiv Korčule. U subotu u 21:00 je utakmica 6. kola protiv Korčule u Neumu, a u nedjelju je Jadran gost Korčulanima u 20:30.

{rokbox album=|vaterpolo2012| title=|JADRAN Neum pobjednik III. Memorijalnog vaterpolo turnira ”Ivica Bačić”| thumbcount=|12|}images/vijesti/2012/vaterpolo/*{/rokbox}