Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Premijer Lasić u Neumu

Premijer Lasić u NeumuPočetak sezone, dolazak turista u Neum, svakako znači i nove obveze, koje Neum mora riješiti kako bi se pokazao u najboljem svijetlu svojim turistima. U najboljem svijetlu, kako bi i kroz ova teška recesijska vremena pozicionirao sebe kao jedan i jedini bosanskohercegovački grad na moru.

Iako se  uvelike o samom Neumu spekulira i razgovara, zapravo pokušava razgovarati i odlučivati negdje drugo, i kako je Neum u zadnje vrijeme bio u medijima kako zbog cestovnog koridora, tako i oko novog prostornog plana F BiH. Naime, nikad Neum i njegovi stanovnici nisu bili ujedinjeni kao u ovim situacijama i riješavanju ovih problema.

S ovim, ali i drugim tekućim pitanjima koja su vezana uz Neum, razgovaralo se jučer na radnom sastanku. Domaćin, načelnik općine, dr. Živko Matuško sa svojim suradnicima, sastao se sa premijerom HNŽ Denisom Lasićem, koji je došao sa svojim ministrima. Uvelike se razgovaralo o problemima koje treba žurno riješavati, ali isto tako razgovaralo se i pozitivnim stvarima koje su urađene na području Neuma, te o nastavku istih. Razgovaralo se o neumskim hotelima, srednjoj školi, komunalnom poduzeću, policiji, gdje su ponuđena i neka riješenja.

Na kraju se dogovorilo, kako nebi ovo bio još jedan u nizu sastanaka, a u završnici bez rezultata, svatko po svojoj funkciji i raznolikosti posla, treba riješavati svoj problem što prije, s konkretnim prijedlogom, ili više njih, gdje se treba naći neka sredina, zapravo najpovoljnije riješenje. Premijer Lasić  za kraj je istaknuo, kako je županija spremna pomoći u svim mogućim riješenjima, ukoliko se dođe s konkretnim prijedlogom.

Anđelko Maslać

{rokbox album=|premijer2012| title=|Premijer Lasić u Neumu| thumbcount=|4|}images/vijesti/2012/premijer/*{/rokbox}