Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Podrška Načelniku od udruge Ljubitelji prirode Budisavina

BudisavinaUdruga Ljubitelji prirode „Budisavina“, koja je registrirana u siječnju 2011. kod Ministarstva pravosuđa, uprave i lokalne samouprave HNŽ pod br. 03-03-05-UPI-12/11, s ciljem poticanja i aktivnog sudjelovanja u zaštiti, očuvanju i unaprjeđenju prirode i okoliša, kao i kulturno-povijesnog naslijeđa, promicanja vrijednosti prirodnih ljepota i drugih vrijednosti, uređenja pristupnih puteva, turističke signalizacije, staza na Budisavini, sadnje autohtonih vrsta biljki, poticanja razvoja turizma, zaštita biološke raznolikosti, posebno ljekovitog bilja i sl. u cijelosti podržava Vaš stav, kao i stav Općinskog vijeća Neum, te udruga i političkih stranaka, a koji se odnosi na mogućnost izgradnje koridora kroz Neum.

Smatramo da bi izgradnja navedenog koridora Neum rascijepila na dva dijela, a i neodrživo je da bi koridor prolazio kroz vodozaštitno područje i na taj način ugrozio ekološki sustav tog područja. Razuman je i ispravan stav da se nastavi izgradnja  Jadransko-jonske autoceste kroz Popovo Polje, te je predmetni koridor ustvari i nepotreban.

Također smatramo da je o ovim pitanjima potrebno konzultirati i predstavnike općine Neum, kao i odgovarajuće udruge. U tom pravcu i dalje ćemo pratiti razvoj događaja i podržati svaki stav, koji je u interesu općine Neum.

Predsjednik Udruge
Josip Krešić, dipl. iur.

Dopredsjednik Udruge
Dr. Nikica Šutalo


Notice: ob_end_flush(): failed to send buffer of zlib output compression (0) in /home/infoneum/public_html/neum.ba/wp-includes/functions.php on line 4757