Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Cesta Neum – Stolac među prioritetima

Cesta Neum - Stolac među prioritetima Načelnik općine Neum dr. Živko Matuško, u Neumu je održao sastanak sa direktorom javnog poduzeća Ceste F BiH. Gosp. Filip Vujeva na radni sastanak došao je sa svojim suradnicima, a tema sastanka bila je rekonstrukcija magistralne ceste kroz Neum i izgradnja ceste Neum Stolac.

Načelnik Matuško sa svojim pomoćnicima, kao domaćin, pozdravio je direktora JP Ceste, te rekao kako je dobro što je došlo do ovoga sastanka. S jedne strane, da se razgovara o problemima, te da se upozna što se radi u Neumu na dijelu Jadranske magistrale, kakvi su daljnji planovi za Neum, što je s nastavkom izgradnje magistralne ceste M 17.3 Neum-Stolac?

„Kao načelnik općine Neum, nadam se napretku, jer svi znamo kako je Neum izoliran od unutrašnjosti, svog zaleđa, a tako i ostatka naše države“. Zaključio je načelnik Matuško.

Direktor Vujeva je kazao kako su poduzete određene aktivnosti na ovim djelovima ceste. Ponajprije iz projekta rehabilitacije, radi se o rekonstrukciji na dijelu magistralne ceste koja prolazi kroz Neum, a ide prema državnim granicama s jedne i druge strane. Iako je ranije bilo najavljeno, ipak neće doći do presvlačenja cijelog dijela magistrale od granice u Kleku, do granice na Bistrini. Novi sloj asfalta doći će samo u najviše oštećenim područjima. A trenutni radovi trebali bi završiti do kraja svibnja. Drugi dio djelatnosti JP Ceste, odvija se na dionici ceste Neum – Stolac, radi se druga dionica u punom intezitetu, a trenutno se radi oko 3.4 kilometra. Pored svega navedenog, od resornog ministarstva, dobilo se novih 1.7 mil. KM poticajnih sredstava, s njima se vrši eksproprijacija na daljnjem dijelu trase koja ide prema Stocu. Uz suradnju JP Ceste i općine Neum, ide se dalje s projektiranjem.

Veći dio sastanka, bilo je govora o eksproprijaciji, koja je ujedno i jedan od najvećih problema. Uraditi sve da se ne stane s izgradnjom ceste, pokušati sve ubrzati i naći najpovoljnija riješenja zaključak je ovog radnog sastanka. Na kraju, otišlo se u obilazak trasa ceste u izgradnji, na čemu je načelnik Matuško i inzistirao.

{rokbox album=|ceste2012| title=|Cesta Neum – Stolac među prioritetima| thumbcount=|12|}images/vijesti/2012/jp_ceste/*{/rokbox}