Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Predsjednik HNŽ–a posjetio Neum

Predsjednik HNŽ – a posjetio NeumDenis Lasić, predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije obišao je jučer sami jug naše županije, općinu Neum. Iako na samom jugu, i ovaj dio županije je pogođen velikom oborinama snijega, a veliku štetu je pričinila i ledena kiša koja je također pogodila ovaj mali grad na moru. U pratnji premijera bio je i ministar MUP-a Mario Šulenta.

Premijera Lasića, ugostio je načelnik općine Neum dr. Živko Matuško, sa svojim pomoćnicima, te predsjednik OV Neum, Mirko Pavlović.

Načelnik Matuško, pozdravio je premijera, te ga izvjestio o trenutnom stanju u općini, te svim naporima koji su uređeni u poslijednjih nekoliko dana. Pohvalio je i zaposlenike, koji ni u jednom trenutku nisu zakazali.

Iz ureda civilne zaštite Neum, premijeru se obratio i Mato Matuško, koji je rekao kako su uređeni maksimalni napori u ovoj situaciji, nitko nije zakazao, svi su svoj zadatak obavljali stručno i profesionalno, te je napomenuo, za ovakve situacije se treba unaprijed pripremati.

Premijer Lasić je rekao kako se želio osobno uvjeriti u stanuje u kome se ovaj grad, a i čitava općina našli u poslijednjih nekoliko dana. Također je istaknuo, kako će županija reagirati na ovu elementarnu nepogodu, koliko bude u mogućnosti. Pohvalio je i samu organizaciju unutar Neuma, te rekao da je stanje u Neumu bolje od očekivanog. Razgovaralo se i o trenutnim potrebama Neuma, o onome što je najpotrebnije ovoj općini, uzimajući u obzir i geografski položaj te trenutne probleme s prometom i opskrbom ovog grada.

Bolja tehnička opremljenost, svakako će više doprinijeti budućim, ovakvim i sličnim, nepogodama. Svakako se treba treba bolje pripremiti odgovarajućom opremom, zaključak je današnjeg sastanka u Neumu.

{rokbox album=|hnz2012| title=|Predsjednik HNŽ–a posjetio Neum| thumbcount=|10|}images/vijesti/2012/hnz/*{/rokbox}