Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

ZAVIČAJNA UDRUGA NEUM U DUBROVNIKU

ZAVIČAJNA UDRUGA NEUM U DUBROVNIKUKrajem 2010. godine u Dubrovniku je osnovana Zavičajna udruga Neum, koju čine građani Dubrovnika porijeklom iz četiri župe općine Neum: Hrasno, Hutovo Gradac i Neum, a sve s motom „Da se ne zaboravimo!” Svrha, cilj i namjera osnivanja i budućih aktivnosti ove Udruge su očuvanje i promocija tradicije kraja iz kojeg potječu, suradnja i međusobna pomoć, ali i zajedničko druženje u što većem broju. Naime, prema nekim procjenama čak više od osam tisuća stanovnika Dubrovnika i bliže mu okolice vuče svoje korijene iz navedene četiri župe općine Neum.

U prvoj godini postojanja, pod motom „Da se ne zaboravimo!” organizirana je velika zajednička zabava na kojoj je bilo oko 500 uzvanika. Ovom prilikom održana je i promocija knjige Stanislava Vukorepa: „Baci jednu i pro strane”, kao i predavanje župnika iz Trebinja, dr. don. Milenka Krešića na temu: „Iseljavanja iz Hercegovačkog kraja za vrijeme Osmanlija“. Uz navedeno, organizirano je još nekoliko programa, a sve s ciljem „Da se ne zaboravimo!”

Upravo s tom porukom kreće se u nadolazeću Novu 2012. godinu. Za početak godine organizira se velika zajednička zabava, u petak, 20. siječnja 2012. u hotelu Dubrovnik Palace, s početkom u 19:00 sati.

Želimo da takve zabave i druženja postanu tradicijom i mjestom ponovnih susreta, ističu organizatori. Kao i prošle godine, očekujemo veliki broj nazočnih i najavljujemo nastup folklorne skupine KUD-a Lindžo iz Neumskog kraja te zabavu uz pjesmu i ples grupe „Kamen” iz Neuma.

Želja nam je da se Vi i Vaši prijatelji pridružite ovoj zabavi. U godini koja je pred nama planiramo još mnogo događanja, o čemu ćete biti na vrijeme obaviješteni.

Iskreno se nadamo Vašem odazivu, u duhu mota „Da se ne zaboravimo!”