Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

POSAĐENE NOVE SADNICE OKO ŠKOLE

POSAĐENE NOVE SADNICE OKO ŠKOLEKako su ljetne vrućine na izmaku a započela je nova školaska godina, tako se krenulo sa novim radovima u školi i oko škole. Kao dio programa uređenja grada nametnula se i ideja o uređenju jednog dijela zelene površine s južne strane osnovne škole Kardinala Stepinca. Općina Neum je u okviru svoga proračuna za ovu godinu osigurala sredstva za ozelenjavanje 100 m2 površine gdje su posađene sadnice karakteristične za ovo podneblje.

Ugrađen je sustav navodnjavanja kap po kap i zasijala trava koja bi trebala ovom dijelu dvorišta osigurati njegovaniji i sređeniji izgled. Za sve su se pobrinuli profesionalci koji su posao uradili za tri dana i koji su radu pristupili odgovorno i savjesno.

U projektu uređenja školskog dvorišta sudjelovao je i OSCE koji je donirao sadnice koje su zasađene i čiji su volonteri pomogli u uređenju. Kako je u Neumu krajem tjedna održan trodnevni seminar OSCE-a tako se 9 volontera pridružilo u hortikulturalnom uređenju terena te su najavili i neke nove donacije.
Načelnik općine je podržao ovaj mali projekt uređenja i financijski i idejno, te naglasio da se za djecu sve isplati i treba uraditi.

Škola je već ranije zasjala u novom svjetlu jer se prije početka same nastave radilo na uređenju, čišćenju i raspoređivanju novih školskih klupa po učionicama, a koje je doniralo Ministarstvo prosvjete, znanosti, kulture i športa HNŽ za prve razrede devetogodišnje škole.

{rokbox album=|skolskipark2011| title=|Posađene nove sadnice oko škole| thumbcount=|8|}images/vijesti/skolski_park2011/*{/rokbox}