Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nove aktivnosti na uređenju grada

NOVE AKTIVNOSTI NA UREĐENJU GRADAU okviru redovitog godišnjeg održavanja grada koji se financira iz općinskog proračuna u tijeku je projekt postavljanja novih i sanacija postojećih ograda na neumskim ulicama. S obzirom da je općinski proračun i Plan javnih nabava za 2011.godinu donesen na koncu ožujka 2011.godine, kasnilo se u provedbi javne nabave, tako da su predmetni radovi koji su prvotno bili planirani za lipanj pomjerili za početak rujna.

Razlog tome jeste također početak glavne turističke sezone i zabrana građevinsko-zanatskih radova u Neumu u ljetnom razdoblju, pa je sasvim razumljivo zašto su rokovi prolongirani.  

Nova ograda zasjat će dužinom od 482 m u raznim dijelovima grada. Tako će novu ogradu dobiti ulica Mimoza i veći dio javnih stepeništa u naselju Tiha Luka, kao i dio javnih stepeništa u naselju Centar II ( iznad magistrale), a sanacija i farbanje već postojećih ograda u gradu ovim projektom obuhvaća dužinu od 200 m. Uz ove radove također je ugovorena sanacija dvaju javnih stepeništa u naselju Tiha luka, koja povezuju ulicu Dalmatinska i Mimoza.

Postavljanje i farbanje ograda i sanacija javnih stepeništa u gradu je druga faza uređenja dijelova grada koja se nastavlja na prvu fazu koja je već okončana prije početka turističke sezone.
Naime, tijekom siječnja i veljače ove godine radilo se na uredjenju parka u centru Neuma u sklopu natječaja raspisanog od strane Fonda za zaštitu okoliša FBiH. Općina je u okviru Projekta čišćenja obale vodotoka/mora/ u Neumu uradila više akcija a sa ciljem uredjenja priobalnog dijela Neuma na cjelokupnom potezu priobalja u Neumu. Projektom je obuhvaćen potez čišćenja obale mora na potezu od poluotoka Klek, kroz naselje Jazine i centralni dio grada do kraja naselja Surdup II što iznosi cca 14 km, zatim čišćenje mora na dubini do 3 m od zatečenog otpada na istom potezu te sanacija i uredjenje dijela oštećenih molova u centralnom dijelu grada.

Pored toga, u prvoj fazi uređenja grada okončane su još slijedeće aktivnosti: nasipanje javnih gradskih plaža riječnim pijeskom oblutkom, krpanje udarnih rupa na gradskim prometnicama, sanacija klupa za sjedenje, sanacija oštećene šetnice kod svjetionika i plaže ispod hotela Neum, uređenje šetnice na ulazu u park, ukljanjanje neuvjetnih kućica za kontejnere i neispravnog javnog tuša i dr.

{rokbox album=|uredjenjegrada2011| title=|Nove aktivnosti na uređenju grada| thumbcount=|8|}images/vijesti/uredjenje_grada2011/*{/rokbox}