Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Održan tradicionalni malonogometni turnir Neum 2011.

Održan tradicionalni malonogometni turnir Neum 2011.U organizaciji Ivana Matića, Jerke Sentića i Dražena Kalauza početkom kolovoza započeo je već tradicionalni malonogometni turnir u čast obilježavanja dana općine i patrona župe Neum, blagdana Gospe od Zdravlja. Na turniru koji je započeo 7. kolovoza i trajao dva tjedna nastupilo je 16 ekipa podijeljenih u 4 grupe.

Do završnice su došle četiri ekipe: MNK Žrnjevo, Neretvanac, Soldo Metali i Žuta podmornica. U finalu koje je igrano u petak 26.08.2011 u 21:00 na sportskom terenu hotela Zenit sastali su se ekipa MNK Žrnjevo i Soldo Metali. Sa rezultatom 5:3 bila je bolja ekipa Soldo Metali iz Širokog Brijega, dok je treće mjesto osvojila ekipa Neretvanca koja je u utakmici za treće mjesto svladala Žutu podmornicu. Najbolji igrač turnira je proglašen Sandro Salacan, najbolji strijelac Ruđer Bošković, najbolji golman je Božo Soldo i za najboljeg mladog igrača proglašen je Kristijan Bjelopera.

Generalni pokrovitelji malonogometnog turnira su bili općina Neum i hotel Zenit. Tijekom cijelog turnira posjećenost je bila vrlo dobra, a u finalu su organizatori napravili i jednu humanitarnu akciju. Sav prihod od ulaznica su donirali za izgradnju zvonika na novoj crkvi u Neumu.

{rokbox album=|turnir011| title=|Održan tradicionalni malonogometni turnir Neum 2011.| thumbcount=|15|}images/vijesti/dan_opcine2011/turnir/*{/rokbox}

Tekst: Mario Soldo
FOTO: Jerko Sentić