Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Učenici O. Š. Kardinala Stepinca Neum u akciji čišćenja povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine

Učenici O. Š. Kardinala Stepinca Neum u akciji čišćenja povodom Svjetskog dana zaštite životne sredineU organizaciji općinskog tima za izradu Lokalnog ekološkog akcijskog plana iz Neuma, čija je izrada u tijeku i u dogovoru sa ravnateljicom Osnovne škole Kardinala Stepinca iz Neuma, učenici osmih razreda očistili su školsko dvorište. Podržani od strane nastavnika i razrednika, mladi su povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine 05. lipnja pokazali da su i oni dio velikog tima koji je obilježio taj dan.

Organizirajući akciju čišćenja školskog dvorišta pridružili su se svima onima koji obilježavaju dan zaštite životne sredine u BiH pod motom ”Dvorište blista – savjest čista”, u organizaciji Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP).

Ovo je dan kada veliki broj ljudi širom svijeta organizira aktivnosti koje će doprinijeti poboljšanju i zaštiti životne sredine, zajedno sa velikim brojem drugih aktivnosti koje se organiziraju.

Učenici su akcijom čišćenja pokazali da je moguće poboljšati izgled i kvalitetu sredine u kojoj živimo. Obilježavanjem Dana zaštite životne sredine podsjećamo na važnost brige za okoliš. Svaka akcija je od izuzetnog značaja i broji se!

Ovo je način da se o temama zaštite i očuvanja životne sredine u lokalnim zajednicama informiraju svi oni kojima je važno kakav okoliš ostavljaju naraštajima koji tek dolaze.

{rokbox album=|etnofest2011| title=|Učenici O. Š. Kardinala Stepinca Neum u akciji čišćenja povodom Svjetskog dana zaštite životne sredine| thumbcount=|4|}images/vijesti/leap/galerija/*{/rokbox}