Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Brazilci osvojili naslov prvaka vaterpolo turnira ”Ivica Bačić” u Neumu

Hrvatski vaterpolo klub ''Jadran'' NeumSinoć je na plivalištu Hrvatskog vaterpolo kluba ”Jadran” Neum pred prepunim gledalištem odigrano finale Drugog memorijalnog vaterpolo turnira koji nosi naziv ”Ivica Bačić”, koji se igra u znak sjećanja na čovjeka zaslužnog za postojanje vaterpolo kluba ”Jadran” Neum, i koji je jedan od osnivača Vaterpolo saveza Federacije BiH, čiji je bio predsjednik.

Turnir je okupio prijatelje Ivice Bačića iz cijelog svijeta, a na turniru su nastupile ekipe ”Jadran” Neum, ”Slavija” Prag, reprezentacija Brazila i juniorska reprezentacija Češke.

U utakmici za treće mjesto sastale su se ekipe Slavija Prag i Češka, a na kraju je ekipa Slavije odnijela pobjedu rezultatom 11:6 i tako osvojila titulu trećeplasirane ekipe na ovom turniru.

U drugom susretu večeri ekipa domaćeg vaterpolo kluba Jadran iz Neuma snage je odmjerila protiv ekipe Brazila, koja je večeras bila s(p)retnija i u posljednjim trenucima utakmice osvojila titulu prvaka ovoga turnira. Finalna utakmica opravdala je sva očekivanja, a igrači su ponudili dosta zanimljivih poteza u kojima je uživala mnogobrojna publika okupljena na plivalištu u Neumu. Rezultat je tijekom cijele utakmice bio izjednačen, igralo se gol za gol, da bi u posljednjim sekundama utakmice, kada je rezultat bio 12:12, Brazilci uspjeli zabiti gol i na taj način se okititi titulom prvaka vaterpolo turnira ”Ivica Bačić” Neum 2011.

Po završetku finalne utakmice tri prvoplasirane ekipe dobile su medalje i pehare. Treće mjesto osvojila je ekipa ”Slavija” Prag, drugo mjesto ekipa ”Jadran” Neum, i na kraju prvo mjesto i titulu prvaka turnira reprezentacija Brazila, čiji su igrači od radosti pri dodijeli medalja zaplesali sambu. Medalje i pehare prvoplasiranim ekipama uručio je načelnik općine Neum dr. Živko Matuško.

Najbolji golman turnira je David Rada, titulom najboljeg strijelca turnira okitio se Mislav Tomašić, dok je najboljim strijelcem turnira proglašen Christiano Guimaraes. Ekipa češke reprezentacije nagrađena je peharom za fair – play turnira. Pehare je najboljim igračima predao predjednik Vaterpolo saveza Federacije BiH Ivan Lakić.

Predsjednik Vaterpolo saveza Federacije Bosne i Hercegovine i predsjednik Vaterpolo kluba ”Jadran” Neum Ivan Lakić za naš portal prokomentirao je ovogodišnji turnir:

”Svake godine nastojimo ovaj turnir učiniti što atraktivnijim, a mislim da smo taj cilj postigli ove godine, imajući u vidu da su na turnriu sudjelovale velike ekipe poput reprezentacija Brazila i Češke, te ekipe praške Sparte. Ovogodišnjim turnir oduševili smo sve ljubitelje vaterpola i pobudili interes u cijeloj Bosni i Hercegovini. Svi ovi ljudi koji vode ove ekipe i koji igraju u njima veliki su prijatelji Ivice Bačića i rado se odazivaju na turnir u Neum. Recimo igrači iz Češke planiraju i tempiraju pripreme u Neumu kako bi sudjelovali na turniru. Ove godine, zahvaljujući treneru Brazila Goranu Saljbiću Peleu na turnir su nam došli prijatelji iz Brazila, koji su bili prava atrakcija i zbog njih možemo reći da smo imali čast baš na plivalištu kluba ”Jadran” u Neumu ugostiti reprezentaciju Brazila.” – ističe u izjavi za Čapljinski portal Ivan Lakić.

Turnir je okupio brojne prijatelje Ivice Bačića, poznata imena iz hrvatskog vaterpola, pa su se tako na tribinama našli bivši igrači Vaterpolo kluba ”Jadran” Neum Pavo Marković, Nikša Dobud, Boris Pavlović, Andro Bušlje, kao i eminentni vaterpolo stručnjaci Alen Bošković i Emil Nikolić.

Po završetku turnira priređen je veličanstven vatromet, te zajedničko druženje svih ekipa koje su nastupile na turniru.

{rokbox album=|vaterpolo2011| title=|Brazilci osvojili naslov prvaka vaterpolo turnira ”Ivica Bačić” u Neumu| thumbcount=|12|}images/vijesti/dan_opcine2011/vaterpolo/*{/rokbox}