Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

NAJAVA: Obilježavanje 20.godišnjice HVO Neum

Obilježavanje 20.godišnjice HVO Neum

Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a HB Neum u suorganizaciji Općinskog vijeća Neum i Načelnika Općine Neum organizira obilježavanje 20-te godišnjice od početka pružanja organiziranog otpora agresorskim napadima na hrvatske prostore Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Nikog ne podcjenjujući ali nikome ne ustupajući svoje zasluge, općina Neum i njen HVO je iznjedrio prvi organizirani otpor agresiji preko seoskih straža, policijskih zasjeda (punktova) a kasnije od rujna 1991. preko općinskog HVO-a u koji su bili uključeni svi vojni, policijski, gospodarski i drugi subjekti koji su sudjelovali  na području općine Neum.

Općina Neum dala je i prve žrtve na prostorima Bosne i Hercegovine tijekom 1991. godine dajući prostora i vremena Republici Hrvatskoj da organizira svoje prostore i svoju vojsku.

Molimo Vas da ovu ideju i ovaj vrijedni jubilej podržite i poduprete kako nam povijest ne bi pisali drugi.

Svečano obilježavanje godišnjice održava se 07. rujna 2011. godine a započinje svetom misom u 17:00 sati u župnoj crkvi Gospe od Zdravlja u Neumu.

Nakon svete mise polažu se vijenci na spomen obilježju poginulim braniteljima a nakon toga u 18:00 sati slijedi prigodno druženje u ljetnom vrtu Hotela „Zenit“.

Braneći sebe branili smo i obranili i teritorij Republike Hrvatske i hrvatski teritorij u Herceg-Bosni. Obranili smo ga u ratu-obranimo ga i u miru-stoji u priopćenju Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata HVO-a HB Neum.