Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Odgoj i izobrazba

Predškolski odgoj odvija se u Dječjem vrtiću lociranom u starom dijelu Neuma (proširena i obnovljena zgrada nekadašnje škole) i obuhvaća rad s najviše 90-ero djece u tri skupine, što je zapravo i kapacitet vrtića.
Jaslice, za djecu mlađu od tri godine, organizirane su kod časnih sestara služavki Maloga Isusa.

Osnovna škola kardinala Stepinca broji oko 500 učenika, s tim da ih je većina u centralnoj školi u Neumu. Još funkcioniraju dvije područne škole, u Hutovu i Gracu, s nikad manjim brojem učenika. Sve školske zgrade su potpuno ili djelomično obnovljene i pružaju optimalne uvjete za nastavni proces.

Od školske 2001./2002. godine prvi put u povijesti u Neumu počinje srednjoškolska izobrazba. Otvara se područni odjel Srednje škole Čapljina, i to odjeljenje ekonomista, koji se već sljedeće godine širi odjelom ugostiteljsko-turističke struke. Već sedam godina 80- ak srednjoškolaca ostaje u Neumu, ne mora nikamo „vozariti“. Za ove potrebe proširena je i dograđena zgrada Osnovne škole, a trenutačno se uređuju i kabineti za izobrazbu konobara i kuhara. Cilj je stvoriti centar za izobrazbu kadrova ugostiteljsko-turističke struke, ne samo za potrebe Neuma, već i šire.