+387 36 880 214 nacelnik@neum.ba
Završena manifestacija “Neumsko ljeto 2021”

Foto natječajem- dodjelom nagrada i izložbom fotografija u subotu, završena je kulturno- zabavna manifestacija “Neumsko ljeto 2021”.

“Neumsko ljeto” je manifestacija koja pod svoje okrilje okuplja sve kulturno- zabavne događaje kroz ljeto u Neumu.

Glavni organizator i pokrovitelj svih događaja je Općina Neum i načelnik Dragan Jurković.

Neumsko ljeto svečano je otvoreno 16.lipnja u Grand Hotelu Neum, bogatim kulturno-zabavnim programom kao najava događaja koji slijede.

Otvaranju su nazočili brojni gosti i prijatelji iz Neuma ali i veliki broj dužnosnika iz susjednih nam gradova i općina.

Otvaranje je obilježio koncert popularnog pjevača Joška Čaglja-Jole na plaži hotela Zenit, kao i veličanstveni vatromet koji je uslijedio.

Program ovog ljeta je bio zaista šarolik i našlo se za svakoga po nešto. Na svoje su došli i ljubitelji kazališta, folklora, limenih ljubimaca, sporta, glazbe, fotografije…

Neumsko ljeto ove godine je brojilo preko 15 događaja: NAFF, Umjetnička kolonija, Ivanjski krijesovi, Koncert puhačke glazbe Trebižat, Oldtimer cabrio skup, Malonogometni turnir “Josip Marčinko”, Memorijalni vaterpolo turnir “Ivica Bačić”, Smotra klapa, Dani Mediterana,  Večer folklora ‘Oj kamenu rodni moj, kazališna predstava Muškarci.hr, Međunarodni festival podvodnog filma, i na kraju Foto natječaj Neumskog ljeta.

Načelnik općine Neum Dragan Jurković rekao je da su zadovoljni kako je prošlo Neumsko ljeto 2021. : “Ove godine smo odlučili napraviti nešto drugačije, pokušali smo napraviti manifestaciju koja će sadržavati program kroz cijelu turističku sezonu, i mislim da smo uspjeli. Naravno da uvijek može bolje, ali za prvu godinu mislim da je bilo jako dobro. Sljedeće godine s pripremama krećemo puno ranije, i s ovogodišnjim iskustvom, vjerujem da će biti još bolji i bogatiji program”.

Načelnik Jurković kaže kako je zadaća Općine Neum učiniti sve kako bi se Neum kao turistička destinacija i dalje razvijao. “Neumski turizam se treba dignuti na još veću razinu, a Neumsko ljeto je samo jedan od koraka ka tome”, rekao je Jurković.

Iako je ova manifestacija završila, u Neumu turistička sezona i ljeto svakako još traju. More je toplo, plaže pune, zabava i dalje traje u ovom Hercegovačkom biseru na moru.

Skip to content