image image image

Umjetnička kolonija  Neum 2017.U Neumu se već devetnaest godina održava Umjetnička kolonija koja okuplja vrhunske umjetnike iz BiH i Hrvatske. Ovogodišnja Umjetnička kolonija svečano je otvorena u srijedu večer, u hotelu Zenit u Neumu, a izložba nastalih umjetničkih djela i njezino zatvaranje planirano je u subotu 24. lipnja.

Organizatori Umjetničke kolonije su Muzej Galerija Neum i Općina Neum, a ujedno su i zaslužni da je Neum domaćin ovoj vrijednoj stvaralačkoj manifestaciji već dugi niz godina.

Pozdravne riječi svim nazočnima uputila je Kristina Begušić, djelatnica Muzeja i Galerije Neum, a ispred Općine Neum nazočne je pozdravila Danica Glavinić, pomoćnica načelnika.

Umjetničku koloniju službeno je otvorio prof. Stanko Špoljarić, voditelj Umjetničke kolonije, povjesničar umjetnosti i likovni kritičar, te umirovljeni kustos Umjetničkog paviljona u Zagrebu. Prof. Špoljarić, obratio se nazočnima riječima hvale objašnjavajući utjecaj i vrijednosti Umjetničke kolonije u Neumu koja već devetnaest godina obogaćuje Hercegovinu i koja je inspirirala i potakla nastanak drugih likovnih kolonija u okruženju.

Za zabavni program večeri bili su zaslužni članovi HKUD "Lindžo" Neum koji su svojim izvedbama tradicionalnih plesova i pjesme oduševili nazočne. Vrhunski slikari koji sudjeluju na neumskoj koloniji, puni su riječi hvale za domaćine, i ne kriju zadovoljstvo ponovnog dolaska u Neum.

Umjetnička kolonija  Neum 2017. Umjetnička kolonija  Neum 2017. Umjetnička kolonija  Neum 2017. Umjetnička kolonija  Neum 2017. Umjetnička kolonija  Neum 2017. Umjetnička kolonija  Neum 2017.

viadinarica-bluetrail

Tko je Online

Imamo 67 gostiju i nema članova online

Statistika

Danas62
Jučer101
Tjedan369
Mjesec1526
Ukupno127587