image image image

Održane radionice u okviru projekta CB GREENU utorak 27.09.2016. godine održan je treći set radionica pod nazivima „Predstavljanje pravne regulacije na polju energijske učinkovitosti/efikasnosti i energetskih certifikata u BiH“ i „Smanjenje gubitka topline na objektima (Mjerenje radi povećanja energetske učinkovitosti objekata)“. Prva radionica namijenjena je  upravljačkim strukturama u tijelima javne uprave, a druga stručnom osoblju u tijelima javne uprave. Radionice su održane u prostorijama gradske vijećnice Grada Mostara u prisustvu predstavnika tijela javna uprave, Grada Mostara, općine Neum, relevantnih ministarstava, znanstvene zajednice, te stručnog osoblja iz javnih i privatnih poduzeća, vrtića, osnovnih i srednjih škola s područja grada Mostara i HNŽ/K. 

Predavanja su održali gosp. Ismar Jamaković, diplomirani inženjer strojarstva i gđa. Leonida Hadžimuratović, diplomirani inženjer arhitekture u ime tvrtke CETEOR, koja je angažirana za potrebe održavanja ovih radionica. Gosp. Jamaković je održao predavanja na teme provođenja energetskih pregleda i certificiranja objekata unutar radionice „Predstavljanje pravne regulacije na polju energijske učinkovitosti/efikasnosti i energetskih certifikata u BiH“. Gđa. Hadžimuratović je održala predavanje na teme toplotne izolacije objekata, zelene gradnje i pasivne kuće unutar radionice „Smanjenje gubitka topline na objektima (Mjerenje radi povećanja energetske učinkovitosti objekata“.

Cilj radionica je pružiti sveobuhvatni pregled tematike energijske učinkovitosti/efikasnosti i obnovljivih izvora energije, te primjenu specifičnih znanja u javnom sektoru, a sve potkrijepljeno primjerima iz prakse. Nakon provedene edukacije očekuje se da će ciljne skupine, a uzimajući u obzir dosadašnja iskustva i razinu kompetencija, steći dodatna znanja i tehnike za uspješno provođenje nacionalnih, entitetskih, županijskih i lokalnih energetskih politika, a sve u svrhu postizanja definiranih ciljeva na svim razinama.

Radionice su organizirane unutar projekta „CB-GREEN - Prekogranično, zeleno i energetski učinkovito umrežavanje“ financira EU u sklopu IPA prekograničnog programa Hrvatska - Bosna i Hercegovina 2007. – 2013, a provode 6 partnerskih organizacija koje djeluju na području Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske. Ukupna vrijednost projekta je  499.066,54 EUR, odnosno 253.104,60 EUR za aktivnosti  u BiH. Cilj projekta je zaštititi i očuvati okoliš, te potaknuti uporabu održivih izvora energije u Hercegovačko-neretvanskoj županiji i Zadarskoj županiji kroz zajedničke aktivnosti i kampanje podizanja svijesti javnosti o energijskoj učinkovitosti/efikasnosti (EE) i uporabi sustava koji koriste obnovljive izvore energije (OIE) u javnom sektoru.

CB-GREEN projekt je osobito u skladu s pravilima EU koje snažno promiču očuvanje prirode, energijsku učinkovitost i obnovljive izvore energije. Podizanje svijesti o globalnim problemima okoliša, EE informiranja, izravna smanjenje emisija gasova staklene bašte (CO2 i drugih) kroz implementaciju novih EE i OIE tehnologija i održivog razvoja EE politika, su snažne preporuke EU kojima projekt CB-GREEN doprinosi.

Za vise informacija, molimo kontaktirajte:

Općina Neum
Grad Mostar
Mario Matić, voditelj EE tima   Darko Knezović, voditelj EE tima
Adresa: Kralja Tomislava bb, Neum   Adresa: Hrvatskih branitelja 2, Mostar
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.   e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

S poštovanjem!

Vicko Jogunica
Projekt menadžer

Održane radionice u okviru projekta CB GREEN Održane radionice u okviru projekta CB GREEN Održane radionice u okviru projekta CB GREEN Održane radionice u okviru projekta CB GREEN Održane radionice u okviru projekta CB GREEN

CB-GREEN

CB-GREEN

viadinarica-bluetrail

Tko je Online

Imamo 98 gostiju i nema članova online

Statistika

Danas60
Jučer78
Tjedan60
Mjesec1606
Ukupno130362